Ακούστε καλά

του Κων/νου Σταθόπουλου

Ακόμη και αν είναι αλήθεια, ακόμη και αν το σχεδίασαν "απλοί" ανεγκέφαλοι οπαδοί, για ποιόν ακριβώς λόγο "εμείς" οι σοφότεροι, εξυπνότεροι, περισσότερο μορφωμένοι ή πεπαιδευμένοι ή πονηρεμένοι, πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς τους δύο, τρείς, χίλιους, ή δέκα, ή πενήντα χιλιάδες;

Γιατί δεν θα πρέπει εμείς να τους εξηγήσουμε πως πρόκειται πάλι για έναν οιωνεί εμφύλιο;

Προσωπικά βέβαια, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, καθόλου δεν πιστεύω πως είναι μία ενέργεια φανατισμένων οπαδών και μόνο.

Είναι θεωρώ, άλλη μία καλοστημένη απάτη, από τους μαιτρ του είδους και τα δημοσιογραφικά τσιράκια ή λαγούς του συστήματος.

Αλλά ας πάρουμε την πρώτη εκδοχή:

Πως αυτοί που το σχεδίασαν ήταν κάποιοι απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι οπαδοί, διότι φίλαθλους δεν τους λες.

Αυτοί οι άνθρωποι λόγω έλλειψης παιδείας -στην οποία έχουμε αναφερθεί και αυτό θα συμβαίνει περισσότερο από εδώ και στο εξής- έχουν ταυτίσει την ανώνυμη εταιρεία και το αφεντικό της, με την πατρίδα τους και τα συμφέροντά τους.

Κάποιοι θα τους χαρακτηρίσουν ως ηλίθιους, μογγόλους, παντελώς ανεγκέφαλους κ.λ.π. Πιθανόν έτσι τους χαρακτήριζαν πάντα ή τους χαρακτηρίζαμε πάντα. Πιθανόν δεν βρέθηκαν στο κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Πιθανόν δεν έχουν την ικανότητα της κριτικής σκέψης και αντίληψης. Πιθανόν κάποιους από τα γεννοφάσκια τους τούς μετέτρεψαν σε γενίτσαρους.

Αν δεν εξηγήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τι ακριβώς συμβαίνει , θα τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας, με απόψεις και θέσεις όχι κατ' ανάγκη "σωστές" για τα δικά μας πιστεύω, αλλά για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας.

Πάρτε ως παράδειγμα τα φασιστοειδή όλων των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών αποχρώσεων.

Είναι τόσο δύσκολο να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πατρίδα τους δεν είναι καμμία ανώνυμη εταιρεία και καμμία δωσιλογική ή επιχειρηματικά ελεγχόμενη βουλή ή κυβέρνηση;

Ας πάμε τώρα στην δεύτερη εκδοχή:

Αυτοί που το σχεδίασαν και προώθησαν όλο αυτό, είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν όλα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Είναι αυτοί οι οποίοι παρέδωσαν με μία υπογραφή τους τη εθνική κυριαρχία.

Είναι οι ίδιοι που φτιάξανε στρατούς ιδιωτικούς ή δημόσιους, λαδώνοντας και κλέβοντας για να ζήσουν έναν άνετο και πλούσιο βίο.

Είναι οι ίδιοι που χειραγώγησαν και χειραγωγούν την δικαιοσύνη, σαπίζοντας εκ βάθρων το δικαιακό σύστημα της χώρας.

Είναι οι ίδιοι που βλέποντας το τέλος να πλησιάζει έχουν χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο προκειμένου, όχι μόνο να μην χάσουν τα κεκτημένα, αλλά να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χτίζουν Κολοσσαία, όπου διαγωνίζονται φαρμακωμένοι αθλητές και επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν περισσότερο φαρμακωμένοι,(στον εγκέφαλο), θεατές.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως όλοι όσοι κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν ετούτο τον έρημο τόπο, ανήκαν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες ή πίστευαν σε διαφορετικούς αθλητικούς συλλόγους, αλλά ήταν πάντα μια γροθιά απέναντι στον αφελή που θα του περνούσε από το μυαλό να διεκδικήσει και εκείνος μία καλύτερη ζωή και τύχη.

Την ομάδα μας φίλε Αεκτζή, Παοκτζή, Ολυμπιακέ, Παναθηναϊκέ ή όπως αλλιώς θέλεις να σε αποκαλούν, δεν θα την φτιάξει ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος και κάθε μαφιόζος που επιλέγει το σύστημα ως λαγό για να επιτύχει τους σκοπούς του, αλλά Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.
Όλα αυτά είναι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Κοίταξε λοιπόν να πολεμήσεις για όλα αυτά, γιατί χωρίς πατρίδα δεν θα έχεις ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΑΕΚ, ούτε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ούτε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ούτε εμένα ή τον απέναντι για να εκτονώσεις την μιζέρια σου.

Θα είμαστε όλοι σύγχρονοι δούλοι.

Εν το μεταξύ τα αφεντικά και οι όποιοι κυβερνώντες δεν θα έχουν πρόβλημα, όπως έχουν αποδείξει άλλωστε, να υποστηρίζουν την Μπάγερν Μονάχου, την Μαρσέιγ από την Μασσαλία ή την Μίλαν από το Μιλάνο, πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σούσι που θα σερβίρουμε όλοι εμείς οι ανόητοι και τα κατ' εικόνα και ομοίωση παιδιά μας.




Ετικέτες , ,