Το σιγανό ΠΟΤΑΜΙ του φασισμού: Η undercover ακροδεξιά συνεπικουρεί το καθεστώς κατοχής.

«Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων».
Αντόνιο Γκράμσι.
_________________________________________

του askordoulakos

Η νίκη του Ν. Ρωμανού και κατ’ επέκταση η νίκη του πολιτισμού ενάντια στα πολιτικά και κοινωνικά αποστήματα του μισανθρωπισμού (Άδωνις, Πλεύρης κλπ), ενόχλησε διάφορους φασίστες και φασίζοντες, φανερούς και κρυφούς. Επειδή τους φανερούς τους γνωρίζουμε, είπαμε ν’ ασχοληθούμε με τους κρυφούς, αυτούς που αποκαλούμε «χρυσαυγίτες με πολιτικά».

Ο… μέγας και πολύς Παύλος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κατόπιν… εμβριθούς και συγκροτημένης πολιτικής ανάλυσης, αποκαλύπτει τους ύπουλους σκοπούς των υποστηρικτών του Ρωμανού: Η τροπολογία, που κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τις άδειες κρατουμένων είναι «η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν».

Λόγω του ότι δε μπορεί να απευθυνθεί με αξιώσεις στο μέσο σκεπτόμενο νου, απευθύνεται αποκλειστικά στο ένστικτο του μέσου χαζοβιόλη νεοέλληνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε αιώνια βλακεία και ημιμάθεια, από το σύστημα παιδείας και πληροφόρησης, εξισώνοντας τη γενναία στάση του Ρωμανού με... βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους και μέλη ρατσιστικών συμμοριών.

Λες και κάποιος πρεζέμπορος, ή νεοναζί θα έκανε ποτέ απεργία πείνας (ιδίως οι Χρυσαυγίτες, που με την πρώτη σφαλιάρα άρχισαν ν’ αποκηρύττουν τον... ένδοξο εθνικοσοσιαλισμό και να δίνουν ο ένας τον άλλον). Ιδού το... αξιόλογο πόνημα:

Το διαρκές και επικίνδυνο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την επιπολαιότητα
του Παύλου Ελευθεριάδη         

Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την υπεύθυνο δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε τροπολογία για τις άδειες κρατουμένων. Η πρόταση του Σύριζα είναι να δίνεται εκπαιδευτική άδεια αυτόματα σε όλους τους επιτυχόντες σε κάποια σχολή, υποδίκους ή καταδίκους, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει ή για το οποίο κατηγορούνται. Με την πρόταση καλύπτονται τόσο όσοι ήταν φοιτητές όταν φυλακίστηκαν αλλά και όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις ενώ ήταν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν όμως καλύτερη μεταχείριση. Τόσο από την έννομη τάξη, που οφείλει να τους προστατεύει από το έγκλημα και την ανασφάλεια, αλλά και από τους πολιτικούς τους, που οφείλουν να τους μεταχειρίζονται με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα και χωρίς πρόχειρο και ασυγκράτητο λαϊκισμό.
*Παύλος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
9 Δεκεμβρίου 2014

Σημειωτέον, ότι τα ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ κόμματα, που τάχθηκαν κατά της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, ήταν η ΝΔ και η Χ.Α. Το ΠΟΤΑΜΙ τους συνεπικουρεί (θυμηθείτε τις δηλώσεις του χαζο-Σταύρου για το Πολυτεχνείο) με απολιτίκ-ακροδεξιό λόγο και απροκάλυπτες βλακείες.

Μπαίνουμε σε περίοδο έντονων πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων-εξελίξεων και τα στρατόπεδα σχηματίζονται σιγά-σιγά...

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Ετικέτες , ,